När är svensken glad respektive deppad?

En liten anekdot: Jag råkar titta på Google-insight, som visar hur mycket sökningar Google får per sökord och tidsperiod. Provar med ”depression”, och ser att under den senaste månaden finns ett tydligt mönster: Minst sökningar på lördagar, och flest på måndagar och torsdagar. Kanske inte statistiskt säkerställt, men ändå ganska intressant…

Lite förvånad är jag över att man varje vecka ser en tydlig ökning av sökningarna på söndagarna – det är lätt att man börjar fundera; är det tristess, baksmälla eller att måndagen närmar sig?

4 reaktioner till “När är svensken glad respektive deppad?”

  1. Jag tror att på söndagar sitter folk generellt mer på nätet och läser än fredagar och lördagar, exempelvis är det en dag när det säljs mycket i e-handeln. Parallellt vet jag bloggar med många besökare som säger att besöksantalet brukar gå ner på tisdagar (vet dock inte hur väl det stämmer på internetanvändare i stort). Så vad jag menar är det inte enbart behöver visa på hur vi mår osv vissa dagar i veckan, utan kanske också följer mönster för hur och när vi använder internet i stort.

    Intressant blogg du har, ska försöka komma tillbaka hit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *