Konsten att brottas med barn

Forskning visar att barn mår väldigt gott av fysisk lek, inte minst med sina föräldrar och andra vuxna. Inte nog med att fysisk lek är livsviktig för oss i det moderna samhället där vi hela tiden använder våra kroppar allt mindre. Dessa lekar utvecklar koordination, styrka, uthållighet, balans, precision etc.  Fysiska lekar är också viktiga för att utveckla närhet och socialt samspel och för att få utlopp för ett brett spektrum av känslor.

Nu har en av mina favoritförfattare inom föräldraskap, Lawrence Cohen, kommit med en ny  bok, The Art of Roughhousing, (ungefär konsten att leka fysiska lekar). Se hemsidan theArtofRoughhousing.com, där de bland annat berättar varför det är viktigt att också mammor brottas

Boken verkar vara under tryckning, jag återkommer så fort jag hunnit få tag på den och läsa.

Se också mitt tidigare inlägg om Roughhousing.

Tillägg: det finns ett antal trevliga videoklipp på kuddkrig m.m. på bokens facebooksida ”The Art of Roughhousing”.

Tillägg 2: Boken kom ut i mitten av maj och finns nu hos Bokus, Adlibris m.fl. boklådor. Mer om boken kommer snart här på bloggen.

En reaktion till “Konsten att brottas med barn”

  1. Intressant!

    Roligt att få bekräftat att jag gjorde ”rätt”, brukade uppmana min dotter att vi skulle ta en brottningsmatch, då och då, särskilt när det varit starka känslor på gång. Hon älskade det!
    Eftersom jag tränat aikido lite grann så gjorde vi det på ”riktigt” dvs. körde en blandning av brottargrepp och aikido; ställde oss bredbent, hittade balansen och så körde vi i gång, i min dubbelsäng. Vi hade regler, precis som ii akikiod och brottning, man fick inte nypas eller slå, och jag tror den som fick ned den andra på rygg vann. Och min dotter fick förstås vinna oftast.
    Nu är hon fjorton, och tyvärr räcker inte en säng till som mjuk brottningsarena, så vi har slutat med brottningen, men skulle nog behöva det ibland… :-)
    Hälsningar från Charlotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *