Från en socionom som kämpat med psykisk sjukdom och psykiatriska mediciner: Bipolar blast

Igår publicerade jag en översättning av en artikel av Gianna Kali om att trappa ner på psykiatriska mediciner. Jag gjorde detta för att jag själv sökt efter information inom detta område, och inte hittat så mycket bra på svenska.

Kali har under flera år drivit bloggen Bipolar Blast (också kallad Beyond Meds), som varit mycket populär och vunnit åtskilliga priser. Hon skriver utifrån sitt eget personliga perspektiv av att ha haft olika personliga problem, fått mediciner och sedan försökt  bli kvitt dessa. Hon är också socionom.

Jag valde att översätta Kali för att hon skriver så bra och slagkraftigt, och jag uppskattar också att hon ställer sitt professionella perspektiv mot något slags mer ”underjordiskt” perspektiv från drabbade som själva är aktiva på nätet.

Jag kan varmt rekommendera bloggen. Något som jag fann särskilt intressant är att hon skriver mycket om problemen med att sluta med Lamictal (Lamotrigin). Hon beskriver detta som ett rent helvete, och detta är något jag inte hört om förut.

På Bipolar Blast finns också mycket allmän matnyttig information om psykisk hälsa.

2 reaktioner till “Från en socionom som kämpat med psykisk sjukdom och psykiatriska mediciner: Bipolar blast”

  1. Intressant!
    Den här bloggen, hela bloggen, inte bara specifikt inlägg, innehåller så mycket av vad jag tänker och reflekterar över och varför och vad jag vill påverka som utbildad.
    Tack!

Kommentarer inaktiverade.