Om mig

Jag är en psykolog som bloggar om barn, föräldraskap, psykoterapi och självförtroende. Mina stora intressen är integrationsterapi, attachment parenting och närliggande koncept. Jag har tidigare arbetat på BUP (Barn och ungdomspsykiatrin) och på vårdcentral, och arbetar idag med psykoterapi privat. Är också far till en son född -06.

En viktig anledning att starta den här bloggen är att få tillfälle att formulera viktiga tankar. Det finns också vissa teorier och författare som jag tycker man hör för lite om här i Sverige, och som jag här vill föra fram. Exempelvis Alice Miller, Aletha Solter, Lawrence Cohen m.fl. Titeln, det känsliga barnet, har jag valt för att jag tycker att både psykoterapi och barnuppfostran ska utgå från att alla barn är väldigt känsliga och sårbara. Läs gärna mer om min terapiverksamhet på psykologDanielKraft.se.

Uppdatering 2024:

Jag skrev mycket på bloggen mellan 2010 och 2018. Bloggen blev en av de största inom föräldraskap och verkar ha lästs av folk lite här och var. Detta var också år då min son var barn och jag reflekterade som mest kring hur man bör vara som förälder. Nu är han tonåring och jag börjar få tid för andra ämnen.

Några år funderade jag på att forska och slutade skriva här. Sen kom pandemin och vi levde lite på undantag några år.

Nu 2024 tänkte jag se om jag kan skriva lite igen, jag fortsätter reflektera över världen och människorna utifrån min horisont som psykolog och terapeut på Södermalm.

Bloggens struktur

Bloggen är strukturerad i sex kategorier: Psykoterapi, allmänt, på engelska, akademiskt, barn, och Aletha Solter. Inläggen är insorterade i dessa kategorier så att varje inlägg bara finns i en kategori. Aletha Solter-kategorin innehåller mina översättningar av hennes texter, och barn-kategorin innehåller mina egna texter om föräldraskap och barnuppfostran. För att göra det enklare att hitta på bloggen har jag gjort en särskild sida med tips på inlägg. Du kan prenumerera på bloggen med RSS.

Kontakt

Du är jättevälkommen att höra av dig med kommentarer, frågor eller funderingar. Jag nås på mailadress: info@psykologdanielkraft.se

Frågor om barn och föräldraskap

Jag får ibland frågor från läsare om barn och föräldraskap. Även om det är smickrande, har jag tyvärr valt att normalt sett inte svara på såna frågor, eftersom e-post är ett så torrt medium. Jag vill kunna ställa frågor och ha en dialog med föräldrar. Se vidare på min hemsida om Föräldracoaching.

Länka hit

Om du vill länka till den här bloggen, så kan det i vissa fall vara enklare att använda den internationella versionen av domännamnet: http://xn--detknsligabarnet-ynb.se; det är inte överallt å, ä och ö funkar i domännamn.

Copyright

All text på sidan är copyright Daniel Kraft, om inte annat anges; jag vill be att du frågar mig först om du skulle vilja använda något material härifrån.

Kommentarpolicy

Alla är hjärtligt välkomna att kommentera och diskutera. Sedvanlig netikett gäller och jag modererar inläggen innan de publiceras. Har just installerat en funktion som heter Akismet som ska stoppa spammare – om någon kommentar skulle bli refuserad av misstag – kontakta mig omedelbart, så rättar jag till det.

Bloglovin’ etc

Jag har hört att vissa haft svårt att hitta bloggen på bloglovin’ – det kan bero på att det är ett ”ä” i domännamnet – prova i så fall att skriva in den internationella versionen av namnet:

http://xn--detknsligabarnet-ynb.se/

Jag lägger också upp om nya poster på min twittersida.

Om designen: